Skip to main content

Osteopathie

Osteopathie is een holistische en met weinig complicaties verbonden therapiemethode.
Bij de osteopathie verdelen wij het lichaam in drie anatomische, met elkaar in verbinding staande gebieden:

  • Pariëtale systeem (wervelkolom, gewrichten, spieren)
  • Viscerale systeem (organen en faszien)
  • En cranio-sacrales systeem (sacrum, centraal zenuwstelsel, schedel)

Tijdens een behandeling gaat de therapeut op zoek naar spanningen, blokkades en functiestoornissen in het lichaam van de patiënt, om deze door middel van manuele technieken op te lossen en daarmee de genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.

Met behulp van deze technieken wordt er een verbetering van de doorbloeding, zenuw aansturing en proprioceptie (bewegingsgevoel) van de drie boven genoemde systemen nagestreefd.

Om therapiesucces op langer termijn te bereiken, integreren wij in onze therapie de zelfverantwoordelijkheid en hulp van de patiënt, door specifiek op het probleem van de patiënt gerichte mobilisatie en spierversterkende oefeningen te geven.

En behandeling duurt gemiddeld 25 (kort) of 50 (lang) minuten.

De kosten van een behandeling zijn 45 euro (kort) resp. 90 euro (lang).
Osteopathie valt binnen de alternatieve geneeswijze. Vraag bij uw ziektefonds na, in welke mate de kosten overgenomen kunnen worden. 

Voor verdere informatie ga naar de website van het NOF.

Matthias Burbach

Maak een
afspraak

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.