Skip to main content

Wat is
Bekkenfysiotherapie ?

Wat is
Bekken
fysiotherapie ?

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie.
Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeuten zijn o.a. gespecialiseerd in bekkenpijn, klachten tengevolge van bekkenbodemdisfuncties (o.a. incontinentieproblemen, verzakkingen, pijn bij vrijen) en in het begeleiden van (gezonde) zwangeren.
Bekkenfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Hoeveel u krijgt is afhankelijk van uw polis. U heeft geen verwijzing nodig voor bekkenfysiotherapie.

De bekkenfysiotherapeut behandeld de volgende klachten:

  • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting.
  • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten.
  • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting.
  • Verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen.
  • Pijn in de onderbuik, onderrug, rond de anus of de geslachtsdelen.
  • Pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem.
  • Bekkenpijn in de periode voor en na de zwangerschap en bevalling.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u met Lisette van Mosselveld contact opnemen.


Physical Therapy

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Maak een
afspraak

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.